"Bu hazırlığı yaptı ama oynayacak oyuncularla yapmadı"

Vole yorumcusu ve futbol yazarı Senad Ok Beşiktaş gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Vole yorumcusu ve futbol yazarı Senad Ok Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Senad Ok'ın tespitleri şöyle:

LİG BAŞLIYOR, NASIL UYUM SAĞLAYACAKSIN?

Benim anlayamadığım sadece şöyle bir şey var. Ismaël hoca geçen sezon bitime sekiz hafta kala geldi. Ki bu iyi bir şey. Çalışma yaptı. Kampta bir çalışma yaptı. Bir sistem oturtmaya çalıştı. Bu güzel bir süreç...

Ama çalışma yaptığı en önemli oyuncular takımdan gitti. Dolayısıyla şimdi almayı düşündüğün oyuncuların uyumu, misal sol bek Aaron Martin geldi diyelim; bu yaptığın hazırlık sürecindeki çalışmalar, peşine lig başladı. Nasıl uyum sağlayacaksın?

HAZIRLIK MAÇLARI ÖLÇÜ DEĞİL TAMAM AMA...

Hazırlık maçlarını seyrettiğimde, tabi ki hazırlık maçları çok fazla ölçü olmayabilir. Mesela Chelsea - Arsenal maçını hatırlıyoruz. Çok farklı bitti. Veya Milan, Macar takımına karşı 27 dakikada 3 tane gol yedi. Böyle hazırlık maçları var.

Ama benim izlediğim; gerçekten çok ciddi problemler var. Örneğin, Welinton topu kapmak için öne çıktığı an, rakip onu geçtiği an arkası hemen bomboş mesela. Ve bunu birkaç defa gördük.

BU, SANCILI BİR SÜREÇ GETİRİR

Oyuncular gelir katkı sağlar ayrı ama ortaya sunulan proje şuydu: Hoca sekiz hafta kala geldi. Sistemi oturtmak için geldi.

E, tamam da... Vida gitti. Rıdvan gitti. Saiss geldi. Ama neredeyse hiç oynamadı. Yeni başladı. Bu hazırlığı yaptı ama oynayacak oyuncularla yapmadı. Dolayısıyla bu, beraberinde sancılı bir süreç getirir.

UYUM SÜRECİNİN UZAMASI PROBLEM

Yoksa, ön tarafta Beşiktaş iç sahada golü bulduğu zaman bir şekilde maçı koparma ihtimali fazla. Ama ben hâlâ, her ne kadar hazırlık maçlarının sonuçlarıyla alakalı çok fazla eleştiri yapmak istemesem de mesela Ersin ve savunma arasında çok ciddi bir uyum problemi görüyorum ve buna yeni katılacak oyuncularla da şimdi sen yeni oyuncu alacaksın.

Çünkü Ersin'in topu oyuna sokmasını istiyorsun... Ersin'in savunmanın arkasına gelecek topları kesmesini istiyorsun. Bu tekrar bir zaman, süreç demek. Benim Beşiktaş'la ilgili böyle bir endişem var.  



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları