Bilal Meşe: "Dimyat'a pirince giderken..."

Milliyet spor yazarı Bilal Meşe, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş'ın Eyüpspor'u 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Milliyet spor yazarı Bilal Meşe, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş - Eyüpspor karşılaşmasını köşesinde yorumladı.

İşte Bilal Meşe'nin o yazısı;

Bir deyim var, "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" diye...Bu deyiş, Beşiktaş'la müthiş örtüşüyor. Niye mi?Sahanda, taraftar desteğiyle üç puana, yani ofansif oynamaya eyvallah... Ancak, savunmayı boşlarsanız, evdeki 'bulgurdan' da olursunuz! Yani kontra topları gözden kaçırmayacaksınız.

"RAKİP DE BOŞ DURMUYOR"

İki sıcak örnek... 12'de Caner Erkin'in uzun pasıyla buluşan Thiam, Uduokhai'yi geçti, vurdu, Mert, iki hamlede durdurdu. Bu birrr...

17'de bu kez Saiz, savunmanın arasında sert vurdu, Mert kornere tokatladı... Etti mi size ikiiii...

Tecrübeli eldiven arkadaşlarına kızdı, yerden göğe kadar haklı... Kritik yerde o pozisyonda vurdurmayacaksınız arkadaş... Mert, o iki pozisyonu kurtarmasaydı, haaa işi bu ancak, evde ne bulgur kalırdı, ne de darı!

Rachica'yi beğenirim. Çabuk ve teknik... Bal yapmayan arı gibiydi düne kadar! Sağ kulvarı müthiş kullandı, kovan balla doldu. 20'de Mario'nun asistini golle taçlandırdı, hem takımı hem de tribünleri rahatlattı. Immobile'ye nazar mı, değdi ne? 24'de kaleci Berk'i geçemedi. Sadece penaltı onun varlığını hissettik!

Dedik ya, Eyüpspor'da boş durmuyor, onlar da arıyor, üretiyor. Kaldı ki maçın genelinde müthiş bir mücadele ve direniş gösterdiler, alkışı ve de övgüyü hak ediyorlar.

Alın size kontra bir top daha...64'de Thiam ceza alanına girdi, Mert çıktı, uzandı, eliyle rakibini indirdi. VAR devreye girdi, Zorbay Küçük, penaltıyı işaret etti, Emre Akbaba, skoru eşitledi.

Penaltı öncesinde Rafa Silva ve Mario, o pozisyonları gole çevirseler, Kartal bu kadar sıkıntı çekmezdi. Thiam, çok çabuk ve güçlü... 80'de net bir pozisyon buldu, Mert inanılmaz bir kurtarış yaptı.

90 artı 3... Musrati'nin yerine oyuna giren Semih Kılıçsoy, soldan sıfıra kadar indi, Tayfur Bingöl'ün ayağına darbesiyle kendini yerde buldu. Zorbay Küçük'ün önünde, görüyor, veremiyor, VAR'a sığınıyor; olacak iş değil! Immobile klas bir vuruşla Kartal'ı ipten aldı.

İlk yarıya dönelim, korner atışında Claro, Paulista'ya el ense çekiyor, karga - tulumba yere indiriyor, VAR'dan tık yok, yok! Huuu VAR'daki İlker Coşkun, nerdesin, gözlerine perde mi indi? Zaten Zorbay Küçük'e o kokart büyük geliyor.

Valla, şimdi sırada UEFA Ligi var. Hollanda'da Ajax ile ilk sınavını verecek, kadro derinliğinde yani yedek kulübe de sıkıntı var. Kartal, üç kulvarı kaldırır mı, kaldırmaz mı? Zorrr!  
 
Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları