Beşiktaş'ın 'Gücü' kupaya da yeter!

Ziraat Türkiye Kupası 4. kademe maçında Beşiktaş sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. kademe müsabakasında Beşiktaş ile Ankaragücü karşı karşıya geldi.

Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi kazanan takım 3-2'lik skola Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'ın gollerini 21. dakikada Filip Holosko, 60. dakikada penaltıdan Roberto Hilbert ve 86. dakikada Batuhan Karadeniz atarken, Ankaragücü'nün gollerini 37. dakikada Timur ve 42. Kaan kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükseldi.

TRİBÜNLER DOLMADI

Beşiktaş-Ankaragücü maçına futbolseverler fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde yer yer boşluklar göze çarparken, 200 kadar Ankaragücü taraftarı da takımlarını eski açık tribündeki yerlerinden destekledi.



MUHAMMED İLK KEZ

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba Fernandes, Almeida, Oğuzhan, McGregor gibi önemli isimleri bu maçın kadrosuna almazken, gelecek vaadeden genç futbolcu Muhammed Demirci'ye de bu sezon ilk kez forma şansı verdi. Beşiktaş'ta ayrıca kırmızı kart cezalısı Almeida'nın yanı sıra McGregor, Fernandes ve Oğuzhan kadroya alınmadı. İbrahim Toraman ve Tomas Sivok ise 18 kişilik maç kadrosuna girdi. Formsuzluğu nedeniyle son 4 lig maçında kadroya giremeyen Batuhan Karadeniz, Ankaragücü maçında 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

MAÇ DÜŞÜK TEMPODA BAŞLADI

Maçın ilk bölümünde tempo düşük seviyedeydi, top ise daha çok Beşiktaş'ta kaldı. Beşiktaş çoğunlukla genç oyunculardan kurulu olan Ankaragücü karşısında üstünlüğünü kolay kabul ettirdi fakat kendi yarı sahasında bekleyen Ankaragücü temponun yükselmesine müsaade etmedi. Bu bölümde Beşiktaş duran toplarla da etkili olmaya çalıştı fakat bu ataklar sonuç vermedi.

HOLOSKO PERDEYİ AÇTI!

Maçta temponun iyice düştüğü bölümde Beşiktaş aradığı golü buldu. Ankaragücü'nün nadir şekilde ileriye çıktığı bir anda gelen kontra atakla Beşiktaş 1-0 öne geçti. 21. dakikada Holosko, sağ kanattan kendisinin taşıdığı topla ceza alanına girdi ve zor pozisyonda topa vurarak golü attı.

BİR ANDA TOP AĞLARIMIZA GİTTİ

Golden sonra top daha çok yine Beşiktaş'ta kalıyordu ve kimi zaman Beşiktaş etkili ataklar da geliştiriyordu. Ankaragücü ise biraz daha öne çıkmaya çalışıyordu ve bu yüzden geride de boşluklar bırakıyordu. Maçta 37. dakikaya gelindiğinde ise orta alandan gelen bir ara topuyla Ankaragücü'nden Timur önünde bomboş bir alanla buluştu ve topla ilerleyip golü attı.

İLGİNÇ BİR GOLLE GERİYE DÜŞTÜK

Beraberliği bulan Ankaragücü, çok geçmeden ikinci golü de buldu. Maçın 42. dakikasında Hilbert kafasıyla bir geri pası verdi fakat Timur araya girdi ve öne çıkan Cenk'in üstünden aşırtma attı. Cenk ceza sahası dışında topa elle dokundu fakat top Kaan'ın önünde kaldı ve onun vuruşunda top ağlara gitti. Hakem hem golü geçerli saydı hem de pozisyonu avantaj olarak değerlendirip golden sonra Cenk'e sarı kart verdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Ankaragücü ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

İSTEKLİ BAŞLADIK GOLÜ BULDUK

İkinci yarıya Samet Aybaba iki değişiklikle çıktı ve Olcay ile Muhammed'in yerine Batuhan ile Uğur Boral'ı oyuna aldı. Beşiktaş ikinci yarıya çok istekli başladı sürekli atağı düşünen bir yapıya büründü. Hareketli bir oyun oynayan siyah-beyazlılar oyuna sonradan giren Uğur Boral'ın 60. dakikada ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda Hilbert topun başına geçti ve golü atıp skoru 2-2'ye getirdi.

ZORLADIK ZORLADIK, BATUHAN'LA ÖNE GEÇTİK!

Beraberliği yakalayan Beşiktaş'ta öne geçmek için çabalar da iyice arttı. Genç bir takıma sahip olan Ankaragücü topun kontrolünü iyice kaybederken, daha çok kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş golü bulmak için baskısını da artırdı ve beklenen gol 86. dakikada geldi. Sol kanattan gelen ortada oyuna sonrada giren Batuhan kafayla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 3-2 öne geçiren golü kaydetti.

Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş maçtan 3-2 galip ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Erkan Kaş, soldan ceza alanına topla girdiği anda arka direkte Muhammed'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 
21. dakikada rakiplerinden topu kurtaran Holosko, sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Slovak oyuncu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere atarak takımını 1-0 öne geçirdi. 
37. dakikada Kaan'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Sinan, bir anda kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Sinan, meşin yuvarlağı kalecinin altından filelere göndererek 1-1 eşitliği sağladı. 
42. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı korner atışı sonrası Hilbert'in büyük hatasında Ankaragücü, öne geçti. Korner atışında Ankaragücü savunmasının uzaklaştırdığı topu, Hilbert orta sahada kafasıyla kaleci Cenk'e göndermek istedi. Kısa düşen topu alan Sinan'ın, kalesini terk eden Cenk'in üstünden aşırtmak istediği meşin yuvarlak, kalecinin elinden geri döndü. Arkadan gelen Kaan, topu güzel bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-2.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Holosko'nun yine sağ çaprazda rakiplerinden kurtardığı topla ceza alanına girdiği anda yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Bayram'da kaldı. 
59. dakikada soldan ceza alanına giren Uğur, Gökhan'ın arkadan yaptığı müdahale sonrası yerde kalınca, hakem Abdullah Yılmaz penaltı noktasını gösterdi. 
60. dakikada penaltı atışını kullanan Hilbert, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2. 
86. dakikada sol kanatta iyi organize olan Beşiktaş, üstünlük golünü buldu. Uğur'dan topu ceza alanı içinde alan İbrahim, son çizgiye inmeden ön direkteki Batuhan'a güzel bir pas verdi. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 3-2.

Stat: BJK İnönü 
Hakemler: Abdullah Yılmaz, Serdar Diyadin, Emin Yıldırım 
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Escude, Ersan Adem Gülüm, Emre Özkan, Necip Uysal, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 46 Batuhan Karadeniz), Muhammed Demirci (Dk. 46 Uğur Boral), Erkan Kaş (Dk. 83 İbrahim Toraman), Holosko,
Ankaragücü: Bayram Olgun, Aytaç Öden, Volkan Geyik, Ümit Kurt, Mehmet Taşcı (Dk. 84 Enes Kubat), Mert Erdoğan (Dk. 89 Teoman Safa Erkan), Gökhan Erdoğan, Bilal Gülden (Dk. 72 Gürkan Alver), Timur Bayram Özgöz, Kaan Kanak, Sinan Kurumuş
Goller: Dk. 21 Holosko, Dk. 60 Hilbert (Penaltıdan), Dk. 86 Batuhan Karadeniz (Beşiktaş), Dk. 37 Timur Bayram Özgöz, Dk. 42 Kaan Kanak (Ankaragücü) 
Sarı kartlar: Dk. 42 Cenk Gönen, Dk. 65 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 60 Gökhan Erdoğan, Dk. 74 Gürkan Alver (Ankaragücü)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları