Adım adım zirveye!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Orduspor'u 2-1 mağlup etti ve zirve yolunda önemli bir galibiyet almış oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Orduspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadeleden galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Beşiktaş oldu.

Orduspor'un golünü 24. dakikada Hasan Kabze atarken, Beşiktaş'ın gollerini 33. dakikada İbrahim Toraman ve 54. dakikada Oğuzhan Özyakup attı.

Bu sonucun ardındna Orduspor 18 puanda kalırken, Beşiktaş puanını 35 yaptı ve lider Galatasaray ile olan puan farkını 1'e indirdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Maç öncesi Ordu Emniyet Müdürlüğü'nce şehirde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Stat çevresi ve içerisinde 500'ü polis, 500'ü de özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin personel görev yaptı.

Orduspor'un taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 13 bin dolayında Orduspor taraftarı tribünde yer alırken, bin 500 kişilik siyah-beyazlı taraftar da Ordu deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.



İLK KEZ FERNANDES YOK

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Portekizli golcü Manuel Fernandes maç kadrosunda yer almadı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sergilediği oyunun yanı sıra, 5 gol atıp ve 6 asist yaparak siyah-beyazlıların skorlarına büyük katkı sağlayan Fernandes, sakatlığı nedeniyle Ordu deplasmanında takımını yalnız bıraktı. Fernandes bu sezon ligde ilk kez Beşiktaş formasından uzak kaldı.

Kırmızı kart cezalısı Almeida ise cezasını hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında çekerek takımdaki yerini aldı.

MAÇ DENGELİ BAŞLADI

Maçın ilk bölümünde iki takım da dengeli bir oyunu tercih ettiler. Daha çok birbirini tartan takımlar, mücadelelerinin çoğunluğunu orta alanda yaptılar. İlk 15 dakikalık bölümde iki takım da birbirini iyi karşılarken, ortaya önemli bir pozisyon da çıkmadı. Oyunun kontrolü de sürekli iki takım arasında gidip geldi. Mücadeledeki tempo ise ara ara arttı fakat çok yüksek bir tempo yoktu.

ANİ ATAKTA GOLÜ YEDİK

Maçta oyun ortada geçerken, bir anda gelişen Orduspor atağında topu ağlarımızda gördük. Mücadelenin 25. dakikasında Stancu'nun ceza sahası sağ tarafından pasında Hasan Kabze kaleciyle karşı karşıya kaldı ve penaltı noktası üzerinden vuruşunda topu ağlara gönderdi. Orduspor bu golle durumu 1-0 yaptı.



CEVABIMIZ GECİKMEDİ!

Yediği golle geriye düşen Beşiktaşımız, hemen beraberlik arayışını girdi. Daha fazla hücumu düşünen bir yapıya bürünen Beşiktaş, 33. dakikada bir korner kazandı. Sol taraftan kazanılan kornerde Olcay ceza sahasına ortaladı ve İbrahim Toraman vuruşunu yaptı fakat Fornezzi ilk pozisyonda gole izin vermedi. Seken topa hem Ersan hem de İbrahim hamle yaptı fakat topa son olarak İbrahim Toraman vurdu ve skoru eşitleyen golü kaydetti.

Maçın 1-1 olmasının ardından ilk başta Orduspor tekrar öne geçmek için bir çaba içerisini girdi fakat sonuç alamadı. Daha sonra Beşiktaş biraz daha topa sahip olarak öne geçmek için ataklarını sıklaştırdı fakat bu ataklardan da bir sonuç çıkmadı. İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

OĞUZHAN MÜTHİŞ VURDU!

İkinci yarı biraz daha tempolu başladı. Her iki takım da daha hareketli bir oyun oynamaya başladı. Beşiktaş ileride daha paslı oynamaya başladı. İkinci yarıda ilk 10 dakika bu şekilde geçerken, Beşiktaşımız golü buldu. Oğuzhan ceza yayından mükemmel bir şut attı ve yerden, tam köşeye giden top ağlarla buluştu. Bu golle Beşiktaşımız 2-1 öne geçmeyi başardı.

FIRSATLARDAN YARARLANAMADIK

Golden sonra Beşiktaş yine fırsatlar yakaladı. Öncelikle Orduspor'u kendi kalesinden uzak tutan Beşiktaş, topu da ayağında tutarak oyuna yön vermeye çalıştı. Kimi zaman etkili pozisyonlara da giren Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Olcay önemli birer pozisyon harcadılar. Maçta dakikalar ilerledikçe hem tempo düştü hem de mücadele gücü dah çok arttı.

Maçın sol bölümlerine gelindiğinde ise ev sahibi Orduspor beraberliği yakalamak adına basıkısını biraz artırdı ve özellikle duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Bu pozisyonlarda ise Beşiktaş, Orduspor'a gol izni vermedi. Skoru koruma iç güdüsüyle Beşiktaş da dakikalar ilerledikçe biraz daha geriye yaslandı. Zaman zaman kontra atak şansları da bulan Beşiktaş bunlardan yararlanamadı. Son bölümde iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve maç 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
11. dakikada Umbides'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topu kontrol eden Monje'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci McGregor'da kaldı.
14. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında mor-beyazlılarda Barros topu uzaklaştırmak istedi ancak başaramadı. Boşta kalan topa Almeida ile kaleci Fornezzi aynı anda yükseldi. Çarpışan futbolculardan kaleci Fornezzi kontrolünü kaybederek kale direğine çarptı ve kısa süreli sakatlık geçirdi. Meşin yuvarlak filelerle buluşmasına karşın hakem Mustafa Kamil Abitoğlu Orduspor lehine faul kararı verdi.
24. dakikada Orduspor golü buldu. Stancu, orta sahadan aldığı topla siyah-beyazlı defans oyuncularını geçerek Hasan Kabze'ye pasını çıkardı. Ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Hasan Kabze, meşin yuvarlağı McGregor'un üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-0
27. dakikada sağdan Hilbert'in ortasında ceza sahası içerisinde Almeida'nın kafayla indirdiği topun gelişine Necip Uysal ceza alanı dışından vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
34. dakikada Beşiktaş eşitliği sağladı. Olcay'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde Almeida'nın kafayla indirdiği meşin yuvarlak, İbrahim Toraman'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top, kaleci Fornezzi'nin müdahalesiyle oyun alanına döndü. Meşin yuvarlağa tekrar dokunan İbrahim Toraman, topu filelerle buluşturdu: 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Beşiktaş öne geçti. Holosko'nun pasında topla buluşan Oğuzhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak, savunma oyuncusuna da çarparak kaleci Fornezzi'nin sağından filelere gitti: 1-2
58. dakikada ceza alanı dışından Holosko'nun ortasında topu önünde bulan Oğuzhan'ın ceza yayı üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fornezzi'nin müdahalesiyle oyun alanına döndü. Defans oyuncuları topu ceza alanından uzaklaştırdı.
68. dakikada Ali'nin sağdan ortasına ceza sahasında iyi yükselen Hasan Kabze'nin kafa vuruşunda kaleci McGregor meşin yuvarlağı kontrol etti.
69. dakikada Hasan Kabze'nin pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Şamil'in sert şutu kale direğinin üstünden auta çıktı.
72. dakikada Hilbert çalımlarla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sağdan ortasına Olcay kafayla vurdu. Kaleci Fornezzi meşin yuvarlağı güçlükle çelerek oyun alanına gönderdi. Necip Uysal'ın önünde kalan top, bu futbolcunun sert şutunda üstten auta gitti.

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, İsmail Şencan, Gökhan Memişoğlu
Orduspor: Fornezzi, İbrahim Kaş, Barros, Atila, Ferhat, Şamil (Dk. 76 Abdülkadir), Ali, Umbides, Monje (Dk. 67 Yiğit), Stancu, Hasan Kabze
Beşiktaş: McGregor, Sivok, Ersan, Uğur Boral, Hilbert, İbrahim Toraman, Necip Uysal, Oğuzhan (Dk. 85 Erkan Kaş), Olcay (Dk. 75 Veli), Holosko (90+2 Batuhan), Almeida
Goller: Dk. 24 Hasan Kabze (Orduspor), Dk. 34 İbrahim Toraman, Dk. 54 Oğuzhan (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 39 İbrahim Kaş, Dk. 66 Umbides, Dk. 90 Ali (Orduspor), Dk. 36 İbrahim Toraman, Dk. 49 Ersan, Dk. 74 Oğuzhan, Dk. 75 Almeida, Dk. 84 Veli, Dk. 90+2 Erkan Kaş (Beşiktaş)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları