FC Zurih'i tanıyalım!

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımını 1-0 yenerek rövanş için avantaj yakalayan Beşiktaş'ın, turu geçtiği takdirde 3. ön elemede karşılaşacağı İsviçre'nin FC Zürih ekibi, son iki sezonda İsviçre Ligi'ni şampiyon olarak bitirdi.

Maçlarını 17 bin 600 kişilik Hardturm Stadı'nda oynayan ve 1896 yılında kurulan FC Zürih'in, 11 İsviçre Ligi şampiyonluğu ile 7 İsviçre Kupası şampiyonluğu bulunuyor.
İsviçre temsilcisi, bu sezon ise ligde oynadığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle, 4 puanla 4. sırada yer alıyor.

ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI'NDA 2 KEZ YARI FİNAL OYNADI

UEFA organizasyonlarında 81 kez mücadele eden FC Zürih, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 2 kez yarı final oynadı. İsviçre ekibi, 1964 ve 1977 yıllarında yarı final oynamayı başardı.
Avrupa Kupalarında 81 kez mücadele ettiği organizasyonlarda 33 galibiyet, 13 beraberlik ve 35 yenilgi alarak, attığı 128 gole karşılık kalesinde 132 gol gördü.

GALATASARAY'I KURA İLE ELEDi

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1963-1964 sezonunda Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada yenişemeyen FC Zürih, sarı-kırmızılı takımı kura usulüyle eledi.
İsviçre temsilcisi, kendi evinde ilk maçı 2-0 kazanırken, İstanbul'da Galatasaray'a aynı skorla yenildi. O zamanki statü gereği 2 takım arasında İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan tarafsız sahadaki 3. karşılaşma da 2-2 tamamlanınca kura çekimine gidildi ve FC Zürih, kura ile Galatasaray'ı eledi.

KADROSUNDA 12 YABANCI BULUNUYO

Genç bir takıma sahip olan İsveç temsilcisinin bu sezonki kadrosunda 12 yabancı futbolcu bulunuyor. Teknik direktör Bernard Challandes yönetimindeki mavi-beyaz renkli takımın kadrosu
şöyle:

Kaleciler: Johnny Leoni, David da Costa, Andrea Guatelli (İtalya)
Defans: Florian Stahel, Daniel Stucki, Steve von Bergen, Heinz Barmettler (Dominik Cumhuriyeti), Hannu Tihinen (Finlandiya), Marc Schneider, Alain Rochat, Veli Lampi (Finlandiya), Remo Staubli
Orta Saha: Almen Abdi, Clederson Cesar (Brezilya), Gashi Shkelzen, Sebastian Kollar, Silvan Aegerter, Yassine Chikhaoui (Tunus), Onyekachi Okonkwo (Nijerya)
Forvet: Araujo Raffael (Brezilya), Kresimir Stanic (Hırvatistan), Alexandre Alphonse (Fransa), Eudi Silva De Souza (Brezilya), Marco Schönbachler, Eric Hassli (Fransa)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları