Fazla kat krizi!

Süleyman Seba döneminde Beşiktaş'a kazandırılan, uzun yıllar kamp ve idman tesisi olarak kullandırıldıktan sonra, kulübün 'kurtuluş projesi'ne konu olan Fulya üzerinde tartışmalar devam ediyor.

Seba döneminde, Fulya Projesi için genel kuruldan 1999 yılında kat karşılığı yaptırma yetkisi alındı. Yıldırım Demirören yönetimi ise bu yetkiye dayanarak genel kurula bu konuyu yeniden taşımadan işe başladı. 29 bin metrekarelik arsa için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 5 binlik imar planı başvurusu yapıldı. 27 Eylül'de izin çıktı. Demirören de Mart 2005'te Ceylan Otel'de projeyi tanıttı. İlhan Durusoy başkanlığında komisyon kurulup yol haritası çizildi. İlk tanıtım toplantısında kat karşılığı yaptırmak konusunda bir şeyden bahsedilmedi. Hatta kredi kullanıp projeyi kulübün yapmasının düşünüldüğü belirtildi.

Aşçıoğlu firması devrede

Beşiktaş İhale Komisyonu, en uygun şartları önerdiği belirtilen Aşçıoğlu firmasıyla birlikte çalışmaya başladı. Bu teklife göre; projenin tamamı 130 bin metrekare olacak, yerin üzerinde üç kule halinde toplam 58 bin metrekare kapalı alan, ayrıca yerin altındaki otopark, hastane gibi bölümlerle birlikte toplam 130 bin metrekare inşaat yapılacaktı. Taraflar anlaştıktan sonra avan proje, onay için Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a sunuldu.

24 kattan 30 kata çıktı

Ünal, müteahhit firmaya ait olan konutların bulunacağı binanın 24 kat olmasına karşı çıktı, 16 katı aşmamayı düşündü. Bu konuda camia ve Ünal'ın partisi CHP üzerinden yapılan çalışmalar sonuç verdi. 24 kat üzerinde anlaşma sağlanmak üzereydi. Ama sonra Beşiktaş, müteahhit firmanın baskısıyla yeni bir taleple geldi. Konut kulelerinin sayısının toplam metrekaresi değişmeden 2'ye, yüksekliğinin ise 30 kata çıkarılması isteniyordu. Üstelik iki kulenin arasındaki bağlantı ve tesisat katlarıyla toplamda 32 kata çıkıyordu. İş burada tıkandı. Ünal, üç farklı projenin fotokopilerini, görüş almak (onay değil) üzere Büyükşehir'e gönderdi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları