Düşüş engellenemiyor!

Kartal 2004'te oynadığı ve hükmen yenik sayıldığı maçtan sonra hızla devam eden düşüşün önüne geçemiyor. Kartal en yakın rakibinin 8 puan önünde lider durumda bulundukları 2003-04 sezonunun ikinci yarısının ilk maçında Samsunspor ile karşılaşmış ve 5 oyuncusunun kırmızı kartla cezalandırılmasının ardından, hükmen yenik sayılmıştı. Bu karşılaşmanın ardından, ligde üst üste kötü sonuçlar alan siyah-beyazlılar, sezon sonunda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmış ve sezonu liderin 14 puan gerisinde 3. sırada tamamlayabilmişti.

Beşiktaş 2004-05 sezonu ve bu sezon da kötü sonuçlara imza atarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam etti.

Olaylı Samsunspor maçıyla birlikte Lig'de toplam 69 maç oynayan siyah-beyazlılar yapılan maçlarda ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un bir hayli gerisinde kaldı.

Fenerbahçe bu dönemde 169 puan toplarken, Beşiktaş 114 puanda kaldı ve sarı-lacivertlilerden 55 puan daha az topladı.

Beşiktaş, Samsunspor maçıyla başlayan 69 maçlık lig periyodunda Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan daha çok yenilgi alıp, daha çok berabere kaldı ve kalesinde daha çok gol gördü. Beşiktaş, aynı dönemde rakiplerinden daha az gol atıp, daha az galibiyete ulaştı.

Düşüş döneminde siyah-beyazlılar bugüne dek 4 teknik direktör değiştirdi. Önce 2003-04 sezonunun sonunda Mircea Lucescu ile yollarını ayıran Beşiktaş, İspanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, son olarak da Fransız Jean Tigana'yı takımın başına getirdi.

Beşiktaş'ın rakipleri için korkulu rüya olan BJK İnönü Stadı da son 2 yıllık dönemde siyah-beyazlılar için kabus oldu.

Bu dönemde evinde 35 maç oynayan Beşiktaş, taraftarlarına tam 9 kez mağlubiyet üzüntüsü yaşattı. 19 galibiyet elde eden Kartal 7 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları