Diatta kontrolden geçti

Tam dokuz savunma oyuncusu peşinde koşan ancak Teknik Direktörünün bir türlü onay vermemesi nedeniyle anlaşma ortamı bulamayan Beşiktaş'da Ertuğrul Sağlam'ın istediği defans oyuncusu Diatta bugün Paris'te sağlık kontrolünden geçti.

Beşiktaş kulüp doktoru Şenol Akman'ın da bizzat nezaret ettiği kontrollerde Diatta'nın menisküs, çapraz bağlardaki problem gibi bir futbolcunun oynamasına engel olan sakatlıklara rastlanmadığı çekilen MR'da ortaya çıktı. Ancak siyahı oyuncunun yılların verdiği yıpranma ile bazı adalelerinde bir takım önemli olmayan yıpranmalar tespit edildi. Bunun üzerine Akman raporu İstanbul'a faksladı ve buradan gelecek yanıt beklenmeye başlandı. Diatta'nın önemli bir sakatlık pürüzünün çıkmaması halinde muhtemelen Perşembe günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

KILINÇ: "ÇOK FAYDALI OLUR"

Öte yandan Diatta'nın Türkiye'deki yetkili menaceri Abdullah Kılınç yapılan kontroller hakkında şu bilgiyi verdi:

"Futbol oynamasına mani olmayan bir takım küçük yıpranmalar var. Bunları kulüp doktoru da gördü. Zaten bu tip bulgular her futbolcu da görülebilir. Diatta, Fransa Liglerinde müthiş bir kariyere sahip bir oyuncudur. Ölü toplardaki hava üstünlüğü, saha içi centilmenliği, sürati, yardımlaşması ve takım içindeki çabuk uyumu ile Beşiktaş'ta kısa sürede kendini kabul ettirecektir. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın tercihi doğrultusunda Beşiktaş savunmaya aradığı adamı bulmuştur diyebilirim".

Diatta'nın golcü kimliğini de vurgulayan Kılınç, "Saint Etienne'de bu yıl bir gol attı. Ancak teknik direktörü onu fazla ofansa yollamadı. Kesiciliği ve futbol kimliği ile Beşiktaş savunmasına büyük fayda sağlayacak bir futbolcu transfer etmiştir" dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları