Demirören'den çok çarpıcı açıklamalar...

Malatya’daki beraberliğin ardından soyunma odasına inmiş, Bosque başta olmak üzere tüm futbolcuları tebrik etmişti... Bu, Türkiye’de pek de alışık olunmayan bir durumdu. Çünkü ülkemizdeki genel kanı, tek iyinin şampiyon olduğuydu. Üstelik o, kendi 100. yıllarında olduğu gibi rakiplerin 100. yıllarında da şampiyon olacakları iddiasıyla işbaşı yapmıştı. O günden bu yana 75 gün geride kaldı. Başkan Yıldırım Demirören geçmişi tarttı, geleceğin falına baktı!

“Teknik direktörümüz Vicente Del Bosque ile aramızda hiç bir görüş ayrılığı yok. Kendisiyle sık sık toplantılar yaparak takımın son durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yardımcılarıyla birlikte çok iyi bir çalışma ortamında görevlerini sürdürdüklerini ifade ediyor. Yani genel olarak her şeyden memnun. Halen hem Beşiktaş’ı, hem diğer takımları, hem de ülkemizi tanımaya çalışıyor. Kısa sürede adapte oldu, hatta artık bizden biri gibi...”
 
“11 yerli, 2 de yabancı transferi yaptık. Geçen sezon yaşananların ardından yapılan eleştirileri bir hatırlayın. Ortak görüş, revizyonun şart olduğuydu. Biz de bunu yaptık. İsteyip de alamadığımız bir tek futbolcu yok. Şu bir gerçek: Beşiktaş’ta yönetime kim gelirse gelsin, transfer asla bitmez... Yarın bir ihtiyaç olursa, yine gerekeni yaparız. Hakan Yakın olayında şu an kesin bir karar yok. Söylediğim gibi, bir çok isim bize gelmeye can atıyor.”
 
“Yepyeni bir yönetim, yepyeni bir teknik kadro ve yepyeni bir takım... Ve bu takımda kesinlikle kimseye ayrıcalık yok. Her gün, hangi futbolcu idmana çıkmış ya da çıkmamış, bunların istatistiği tutuluyor. Tüm oyuncuların şansları eşit ve bu raporların sonuçlarına göre kadroya girip-girmeyecekler belirleniyor. Tek karar mercii, Bosque’dir. Her maç, hiç de beklenmeyen isimler yedek kalabilir. Hatta Sergen bile... Bu, bizim açımızdan asla sorun değil.”
 
“İnandığım ve her zaman dile getirdiğim şey şu; Fenerbahçe, Galatasaray ya da Trabzonspor’un kimleri aldığı, neler yaptığı hiç de önemli değil... Önemli olan bizim ne yaptığımız. Eğer biz bütün maçlarımızı kazanırsak, rakiplerin ne yaptığının bir önemi kalır mı? Ben, elimizdeki güçlü kadroya, Dünya’ca ünlü teknik direktörümüz Bosque ve kurmaylarının teknik birikimine sonsuz inanç taşıyorum. Taraftarımızın da desteğiyle mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum.”
 
“Beşiktaş’ta olduğu gibi Futbol Federasyonu ve MHK’da da yepyeni yönetimler görev başına geldi. Herkesin bildiği gibi; Beşiktaş’ın yıllardan beri gelen bir ağırlığı ve olaylara soğukkanlı yaklaşımı var. Biz, hiç bir kurumla restleşmek istemiyoruz. Her olaya, olumlu açıdan bakıyoruz. Hakkımız yenmediği sürece, futbolla ilgili bütün kurumlar, en büyük desteği bizden görür. Ancak tersi olursa, en büyük tepkiyi de Beşiktaş verir...”

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları