Demirkol: "Aboubakar'a Sosa lazım"

Fanatik gazetesi köşe yazarı Mehmet Demirkol, Vincent Aboubakar, yeni oyun kurucu, rotasyon ve kaleci seçimi başta olmak üzere Beşiktaşımızın gündemini değerlendirdi.

Fanatik gazetesi köşe yazarı Mehmet Demirkol Beşiktaşımızın gündemini değerlendirdi. 6 MAÇ GOL ATAMAYAN ELEŞTİRİLİR
Dünyanın her takımında 6 maç sonunda gol atmamış bir santrfor eleştirilir. Bunda bir yanlışlık yok. Buradaki mesele bu konuda eleştiri yapılırken varılan sonuçlar. Aboubakar’ın son vuruşlarda an itibariyle istim üstüne olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak Beşiktaş’ın geçen sene Gomez’i desteklemek üzere kurduğu yapının da devam ettiğini söyleyemeyiz.

BUGÜN İDEAL 11 SAYMAK MÜMKÜN DEĞİL

Geçen yıl 6. haftada Beşiktaş ideal 11’ini saymak mümkün olabilirken bu, bugün mümkün değil. Atiba- Oğuzhan-Sosa üçlüsünün yerine bir yapı konabilmiş değil. Ayrıca geçen yıl Olcay- Töre-Quaresma-Frei’den ikisi tercih ediliyor ama oyunda bir sürdürülebilirlik sağlanıyordu.

CANER VE İNLER'İN ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

Bugünse iş daha çok Caner ve Gökhan İnler’in uzun topları üzerinden dönüyor gibi. Şenol hoca, orta saha ve hücum kanatlarından istediği verimi almaya ancak orta saha kurgusuna tam olarak karar verince başlayabilecek.

OYUN KURUCU BULUNUNCA, ABOUBAKAR...

Sosa’nın yerine bir oyuncu bulunamadı. Dolayısıyla yeni bir oyun bulmak gerek. Bu olduğunda Aboubakar’ın da seviyesi yükselebilir.

GOMEZ'İN FARKINI HATIRLAMAK LAZIM

Burada Gomez’in farkını da hatırlamak lazım. O sadece ona yapılan çok iyi servisleri değerlendirmekle kalmıyordu. Hep doğru hareketlenerek, hep en doğrusunu yaparak orta saha oyuncularının zihnini açıyordu. Onlara seçenekler sunuyordu. Aboubakar için bunları söylemek mümkün değil.

SOSA SONRASI DOĞRU İSMİ BULMAYA ÇALIŞIYOR

Şenol hoca rotasyon takıntısı olan bir teknik adam değil. Sosa sonrası doğru oyunu bulmaya çalışıyor. Sakatlıkları da unutmamak lazım. Ancak daha önemlisi eldeki değerli oyunculardan oluşan geniş kadro. Geçen yıl bu derece bir rotasyon yoktu. Çünkü hem kadro dardı hem de Güneş aradığı notayı erken bulmuştu.

NEDEN ROTASYON YAPIYORSUN DENMEZ

Şimdi İnler gibi ekstra bir oyuncusu var. Ve Sosa olmayınca orada Oğuzhan’a yer açılıyor. Geçen sene olmayan Tolgay da var. Adriano ve Caner, Gökhan ve gittikçe yükselen Beck de. Bu durumda neden rotasyon yapıyorsun denmez. Stoperlere bakarsan olmayınca yapmadığını da görürsün.

FABRI, YAN TOPLARDA HATA YAPABİLİYOR

Şenol Güneş Türk futbol tarihinin en iyi kalecilerinden biridir. Hatta bazılarına göre birincisidir. Onun kaleci tercihini, hele de transfer sezonu kapalıyken tartışmam. Fabri’nin karşı karşıya pozisyonlarda tıpkı Tolga gibi başarılı bir kaleci olduğunu söyleyebilirim ancak Kiev maçında yediği gol yan toplarda onun da hata yapabildiğini gösteriyor.

TOLGA'YLA GÖNÜL BAĞI KOPUYOR

Burada asıl önemli olan taraftarın Tolga’yla olan gönül bağının kopuyor olması. Kaleci özgüvenli olmalı. Fabri’de bu, şu an itibarıyla daha fazla.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları