Çalımbay Sağlam'a başarılar diledi

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın siyah-beyazlı ekipte başarılı olacağına inandığını belirterek, ''Ben şampiyonlukta favori olarak Beşiktaş'ı görüyorum'' dedi. Memleketi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalımbay, geçen sezon çalıştırdığı Çaykur Rizespor'dan bazı nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Şu anda hiçbir takımı çalıştırmadığını belirten Çalımbay, ''Şu an Kore'den teklif var. Onu değerlendirmeye çalışıyorum. Ama o da kesin değil. Şu an dinlenmedeyiz'' diye konuştu. Uzun yıllar formasını giydiği ve bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş hakkındaki soruları da yanıtlayan Çalımbay, siyah-beyazlı ekibin bu sezon iyi bir kadro kurduğunu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde başarılı olacağına inandığını belirterek, ''Çok iyi bir kadro yaptılar. Hemen hemen yok yok gibi. Her yerin en az bir-iki tane alternatifi var. O yüzden tek şey Ertuğrul'a gereken desteği vermek. Gereken destek verilirse Ertuğrul hoca başarılı olacaktır'' dedi.

Beşiktaş'ın şampiyonlukta iddialı olduğunu anlatan Çalımbay, ''Ben şampiyonlukta favori olarak Beşiktaş'ı görüyorum. Gerçekten çok iyi bir kadroya sahipler'' diye konuştu. Beşiktaş'ın son 12 yılda sadece 1 şampiyonluğa imza attığını anımsatan Çalımbay, ''Bu sene mutlaka Beşiktaş'ın başarılı olması ve ligde şampiyon olması, şampiyonlar ligine katılması gerekiyor. Gerekli destek verilirse ben bunların hepsini Ertuğrul'un başaracağına inanıyorum'' dedi.

-''YERLİ TEKNİK ADAMLARIN YABANCILARDAN BİR EKSİĞİ YOK''-

Turkcell Süper Lig'de birçok kulübün yabancı teknik adamdan yerli teknik direktöre dönüş yaptığının hatırlatılması üzerine Çalımbay, bu dönüşü çok yerinde bularak, ''Bu olması gereken bir şeydi. Yani bizim antrenörlerin, bizlerin yabancılardan fazla bir eksiğimiz yok. Fazla olduğumuz bir yön var. Aynı dili paylaşıyor olmamız'' görüşünü dile getirdi.

Yabancı çalıştırıcıların Türk futboluna verdikleri çok büyük kaktılar olduğunu, kaliteli yabancı teknik adama karşı olmadıklarını anlatan Çalımbay, Beşiktaş'ta forma giydiği dönemlerde hep yabancı hocalarla çalıştığını, onlardan çok şey öğrendiğini söyledi.

Yabancıların özelliklerine rağmen Türk teknik adamların da kendilerini geliştirerek çok iyi seviyelere geldiğini ve başarılı olduğunu belirten Çalımbay, yerli hoca ile yabancı teknik adam arasında bir fark kalmadığını ifade ederek, ''O yüzden yerliden yabancıya dönüş iyi'' diye konuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları