Çakıcı skandalına tepkiler büyüyor

Son günlerde basında yer alan haberler, Siyah-Beyazlı camiayı derinden sarstı. Alaaddin Çakıcı’nın menacer Sinan Engin ile yaptığı telefon görüşmelerinin satır satır gazetelerde yazılması üzerine büyük şok yaşandı. Bu konudaki en sert açıklamayı, başkan adaylarından Affan Keçeci yaptı. Keçeci, milyonlarca taraftarı ile 100 yıllık bir camia olan Beşiktaş’ın üzerindeki kara bulutlardan hicap duyduğunu belirterek, “Beşiktaş’ın üzerindeki toz değil, kirdir. Bu kirliliği ancak ben temizlerim” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın sportif başarılar dışındaki konularla gazetelerin birinci sayfalarında gündeme gelmesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu belirten Keçeci, sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan rezaletten tüm Beşiktaşlılar gibi ben de utanç duyuyorum. Beşiktaşlılık ruhunu bilmeyen kişilerin açtığı kirlilik, temizlenecektir. Biz, bunun için göreve talibiz. Bugün gördüğümüz tablo gerçek Beşiktaş değildir. Ama kimse merak etmesin. Beşiktaşımız sahipsiz de değildir. Sessiz çoğunluk, genel kurulda vereceği oylarla ilkelerine sahip çıkacaktır.”

Onursal Başkan Süleyman Seba da son gelişmelere kayıtsız kalamadı. Dışında olduğu konularda yorum yapmaktan her zaman kaçındığını kaydeden Seba, “Asla ahkam kesmem, polemiğe girmem. Ancak şunu söylemeliyim; Bugün yaşananlar çok üzücüdür. Beşiktaş’ta bu olaylara sebebiyet verenler utansın. Şampiyonluklar her zaman kazanılır veya kaybedilir, ancak etik değerlerin her zaman korunması gerekir. Doğrusunu bilmiyoruz ama, Beşiktaş’ı bu duruma düşürmek bile yeterince üzücü” dedi.

Bilgili’nin istifası ile bu olayların bir ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine, “Burada konu Ahmet, Mehmet değil. İnsanı üzen Beşiktaş’ın düştüğü durum. Olmaması gereken şeyler. Seçilecek yeni yönetim bu sorunları masaya yatırıp bir düzene sokmalıdır. En önemli iş odur” diyen Seba, Çakıcı’nın kendi başkanlığı döneminde Beşiktaş üyesi olup olmadığı yolundaki soruyu da şöyle yanıtladı: “Bilmiyorum. O kişi 20 yıl önce kulübe üye olmuş olabilir, ama o zaman bugün böyle olacağını kimse bilemezdi ki.”

Başkan adaylarından Fikret Orman da bu konuda bir açıklama yaptı: “Beşiktaş Kulübü’nün adının bu olaya karışmasından büyük üzüntü duyuyorum, ama benim gündemimde bu yok. Ben 1 Haziran’daki Beşiktaş’ı tarif ediyorum. Beşiktaş’ın adının böyle olaylarda geçmesinden, gazetelerin manşetlerinde yer almasından dolayı elbette bütün Beşiktaşlılar gibi biz de rahatsızız. Beşiktaş’ın adı gazetelerde bu şekilde değil, gösterdiği başarılarla yer almalı. Bizim de gerçek Beşiktaşlılar’ın da gönlü bundan yana.”

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları