Bobomania!

Yönetimimizin Brezilyalı futbolcunun aldığı yıllık 600 bin dolara zam yapmayı planladığı belirtilirken, bonservis bedeli de 15 milyon Euro olarak açıklandı. Sheriff maçında attığı iki golle Beşiktaş'a tur atlatan Bobo, Siyah-Beyazlı taraftarların kalbinde taht kurdu. Beşiktaş'ın Brezilyalı genç oyuncusu Bobo, yeni sezon öncesi takımının yaptığı 3 resmi maçta rakip filelere 3 gol göndererek formunun zirvesinde olduğunu gösterdi. Geçen sezon takıma resmi maçlarda toplam 19 gol kazandıran sambacı, yeni sezonda takımının şu ana kadar yaptığı 3 maçta 3 gol atarak geçen seneki formunu sürdürdü. Ortaya koyduğu futbolla özellikle Fransız kulüplerinin gözdesi olan ve bu nedenle uğruna kulübünün Fransa'nın St. Etienne takımını FIFA'ya şikâyet ettiği Bobo, attığı gollerle yeni sezonda da takımının en büyük silahı olacağını gösterdi. Süper Kupa'da takımının 2-1 mağlup olduğu Fenerbahçe karşısında ekibinin tek golünü kaydeden yıldız futbolcu, Sheriff ile yapılan rövanş maçında da rakip fileleri 2 kez havalandırarak 3 resmi maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

Sheriff maçından sonra bir açıklama yapan yönetici Ertunç Soğancıoğlu, "Her futbolcu değerini bulursa gidebilir. Bobo'nun da değeri 15 milyon Euro." ifadelerini kullandı. Bobo ise Fransa'nın St. Etienne takımının kendisini istediği yönünde duyumlar alındığının belirtilmesi ve takımdan ayrılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine, "Ben zaten bir yere gitmek istemiyorum. Bu sezon gollerimi Beşiktaş için atacağım. Taraftarlarımız beni izlemeye devam etsinler." dedi.

Bu arada Beşiktaş'ta Devler Ligi heyecanı yaşanıyor. Sheriff'i 3-0 yenerek tur atlayan Siyah-Beyazlı kulüpte farklı galibiyetin yanı sıra, turu geçmenin sevinci yaşanıyor. Genel Sekreter Kenan Öner, camia olarak daha önce hedeflerini belirlediklerini belirterek, "Devler Ligi'ne kalmak istiyoruz." dedi. Öner, 3. ön elemede rakip oldukları İsviçre'nin Zürih takımını geçerek gruplara kalmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "İyi takım olduğumuzu biliyoruz. İnancımız yerinde. Zürih maçının ilkinin deplasmanda olması bizim için avantaj teşkil ediyor. Aynı ciddiyetimizle mücadele ederek Zürih'i elemek istiyoruz." diye konuştu. Öte yandan İsviçre'nin en üst düzey yargı organı olan Federal Mahkeme, Beşiktaş'ın iki yıl önce sözleşmesi devam ettiği halde görevine son verilen Del Bosque ve yardımcılarına toplam 6 milyon 700 bin Euro tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları