Bize 'Sheriff' sökmez

Avrupa Kupaları'nda ilk maçına çıkan Beşiktaşımız Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme Turunda Moldova ekibi Sheriff ile İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarına kalmak için ilk engelini aşmak zorunda olan Beşiktaşımız, Sherrif Tiraspol'u 1-0 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı. Beşiktaşımıza Sheriff karşısında hayat veren gol, 73.dakikada İbrahim Toroman'dan geldi.

HASRET SON BULDU

Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla, tam 74 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıktı. BJK İnönü Stadı'nda en son Turkcell Süper Lig 33. hafta maçında 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor ile karşılaşan ve 2-1 galip gelen siyah-beyazlılar, FC Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi.

Tribünlerde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu. Bu arada kapalı ve numaralı tribünler tamamıyla dolarken, açık tribünlerde kimi boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 25 bine yakın siyah-beyazlı sporsever izledi.

İBRAHİM KAŞ VE SERDAR ÖZKAN İLK 11'DE

Beşiktaşımızın yeni transferleri Rüştü, Cisse ve Tello, bu gece ilk 11'de sahaya çıkarken, ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı giydiler. Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, sürpriz bir kararla genç oyuncular İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'a ilk 11'de şans verdi. Koray'ı yedek soyunduran Sağlam, bu futbolcunun yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte İbrahim Kaş'ı oynatırken, yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı da yedek soyundu.

FORVETTE BOBO-DELGADO İKİLİSİ

Nobre'nin sakatlığında FC Sheriff Tiraspol maçında forvette Bobo'nun yanında Delgado forma giydi. Cisse ön liberodo, Tello orta alanın solunda oynarken, Ricardinho da orta sahanın göbeğinde görev aldı.  Öte yandan yedek kulübesinde ise kaleci Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Nobre, Burak, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef kadroda yer almadı.

TUTUK BAŞLADIK...

İlk yarıda oldukça tutuk bir futbol sergileyen Kara Kartal pozisyona girmekten zorlandı. Gerek Ricardinho'nun gerekse Delgado'nun ilk yarıda yeterince sorumluluk almaması hucüm organizasyonlarımızın aksamasına yol açtı.İlk yarının son dakikalarında Sheriff kalesinde kurduğumuz yoğun baskı sonuç vermedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

TOROMAN'IN ALTIN KAFASI

İkinci yarıya Delgado - Batuhan değişikliğiyle başlayan Ertuğrul Sağlam, ilk yarıda aksayan hucüm bölgesine bu değişiklikle destek vermek istedi. Batuhan'ın oyuna girmesiyle hareketlenen Beşiktaşımız, ilk yarının aksine daha pozitif bir futbol sergiledi ancak galibiyeti getirecek gol bir türlü Sheriff Tiraspol ağlarını havalandıramadı. Karşılaşmanın son 15 dakikasında Cisse - Koray değişikliğine giden Ertuğrul Sağlam, bu değişiklikle orta saha ile forvet arasındaki köprüyü daha da etkinleştirmek istedi. Koray'ın oyuna girmesinin ardından orta sahada daha canlı, daha hareketli, daha agresif bir futbol sergileyen Kara Kartal, aradığı golü 73.dakikada İbrahim Toraman'ın altın kafasından buldu.

Golden sonra da baskısını iyice artıran Beşiktaşımız, farkı arttırmak için Sheriff kalesine adeta abluka altına aldı. İlk yarıdaki taktiğin aksine ikinci yarıda oyunu kanatlara yayarak Bobo'nun hava hakimiyetinden yararlanmak istedik ama olmadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaşımız, Sheriff Tirasol karşısından 1-0 galibiyetle ayrılarak Moldova'da oynanacak rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

9. dakikada ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Serdar Özkan'ın sert şutunda top defanstan döndü.
20. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Delgado'nun vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
43. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Bobo'nun kafa vuruşunda kale önünde boşta kalan topu defans uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Kuchuk'un gelişine vuruşunda kaleci Rüştü, topu kontrol etti.
56. dakikada Serdar Kurtuluş'un ceza sahasına ortasında kaleci Pascenco, Batuhan'dan önce topu yumrukla uzaklaştırdı. Kısa düşen topa ceza sahası sol çarprazda Tello'nun kafa vuruşu üstten auta gitti.
62. dakikada Balima'nın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında topu kontrol eden Kuchuk'un dönerek vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
63. dakikada Balima'nın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
73. dakikada Tello'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında Batuhan, müsait pozisyonda topu vuramadı. Defansa çarpan top kornere çıktı.
74. dakikada Ricardinho'nun sağdan kullandığı kornerde ön direkte İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
78. dakikada ceza sahasında topla buluşan Kuchuk, Beşiktaşlı iki futbolcudan sıyrıldıktan sonra sert vurdu. Kaleci Rüştü, topu kornere çeldi.
86. dakikada İbrahim Üzülmez'in sol kanattan ceza sahasına ortasında defansın kafasından seken topu ceza sahası sağ çarprazında kontrol eden Serdar Özkan, müsait pozisyonda kaleye vurmak yerine çalımı tercih edince topla birlikte auta çıktı.
90+1'de Serdar Özkan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Pascenco, topu son anda kornere çeldi.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Peter Sippel,Walter Hofmann,Peter Henes  (Almanya)
BEŞİKTAŞ: Rüştü,Serdar Kurtuluş,İbrahim Toraman,İbrahim Kaş,İbrahim Üzülmez,Serdar Özkan,Cisse  (Koray dk. 69 ), Ricardinho  (Mehmet Yozgatlı dk. 86 ), Tello,Delgado  (Batuhan dk. 46 ), Bobo
YEDEKLER: Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
FC SHERIFF TIRASPOL: Pascenco,Gnanou,Pereira,Tarkhnishvili,Corneencov  (Demalde dk. 44 ), Balima,Arbanas,Rovamba,Constancia  (Kajkut dk. 76 ), Mamah,Kuchuk 
YEDEKLER: Melenciuc, Chinwo, Gorodetchi, Suvorov, Bulgaru
TEKNİK DİREKTÖR: L. Koutchouk
GOL: İbrahim Toraman (dk. 74)
SARI KARTLAR: Tello, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Demalde, Pereira (FC Sheriff Tiraspol)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları