Bize Şampiyonlar Ligi yakışır!

Beşiktaşımız Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün İsviçre'nin Zürih takımıyla Zürih Hardtrum Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. TSİ ile 21.15'te başlayacak maçı İngiliz Mike Riley yönetecek ve mücadele D Smart’tan naklen yayınlanacak.

İsviçre'nin Zürih takımıyla karşılaşacak olan takımımız, dün İsviçre'ye gitti. Siyah-beyazlı takım kafilemiz öğlen saatlerinde İsviçre'ye ulaşırken, kafileyi siyah beyazlı taraftarlar karşıladı. Beşiktaş'a maç öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 3'er kişilik özel koruma verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca İsviçre polisinden olası, yasa dışı örgüt PKK saldırısına karşı, kafile için üst düzey koruma sağlamasını istedi. Beşiktaş'ın İsviçre kadrosunda, sakatlıkları süren Mehmet Yozgatlı ve Murat Şahin ile cezalı futbolcular Tello ile İbrahim Kaş bulunmuyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımını eleyerek 3. ön eleme turuna yükselen Beşiktaş, bu turdaki rakibi FC Zürih'i elediği takdirde gruplara kalacak. Öte yandan, siyah-beyazlı takımda Koray, FC Zürih maçında sarı kart görmesi halinde rövanş maçında cezalı olacak.

Beşiktaş son antremanının Hardtrum Stadı'nda gerçekleştirirken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam maçın yapılacağı Hardstrum Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, deplasmanda gol yememenin önemli olduğunu bildiklerini ifade ederek, ''Ama özellikle deplasman maçlarında gol yemezken, gol atmanın da büyük avantaj olduğunu da biliyoruz. Bunun bilinciyle yarın gol yemeyip, gol atmak için oynayacağız'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi İsviçre'nin FC Zürih ekibi, son iki sezonda İsviçre ligini şampiyon olarak bitirdi. FC Zürih'in teknik direktörü Bernard Challendes, Beşiktaş'ın Avrupa'nın en iyi kulüplerinden biri sayıldığını belirterek, ''Ancak biz kimseden korkmuyoruz'' dedi. Challendes, maçın oynanacağı Hardstrum Stadı'nda dün düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi maçı olmasına rağmen yarın ofansif oynamaları gerektiğini ifade etti. Beşiktaş'ın rakibi FC Zürih, yarınki maç öncesi defans oyuncusu Steve Von Bergen'i Almanya'nın Herta Berlin takımına verdi. FC Zürih Kulübü Başkanı Ancillo Canepa, Steve Von Bergen'in Hertha Berlin'e transfer olduğunu ve bu oyuncunun yarın son kez kendi takımlarının formasını giyeceğini söyledi. Canepa, Von Bergen'in transferinden dolayı Beşiktaş ile yapılacak rövanş maçında oynamayacağını ve bu oyuncunun 17 Ağustos Perşembe günü Almanya'ya gideceğini dile getirdi.

ZÜRİH
Leoni
Stahel
Tihinen
Von Bergen
Rochat
Chikhaoui
Aegerter
Okonkwo
Cesar
Raffael
Alphonse

BEŞİKTAŞ
Hakan
Serdar Kurtuluş
Gökhan Zan
İbrahim Toraman
İbrahim Üzülmez
Serdar Özkan
Delgado
Koray
İbrahim Akın
Nobre
Bobo

Tarih: 15 Ağustos 2007
Saat: 21.15
Stat: Zürih Hardtrum Stadyumu
Hakem: Mike Riley
Yayın: D-Smart

Kartal'ın 119. maçı

Beşiktaş, İsviçre'nin FC Zürih takımıyla bugün yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 119. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 118 maçta, 37 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 138 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 178 gol gördü.

AVRUPA KUPALARINDAKİ MAÇLARI

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında yaptığı maçların dağılımı şöyle:

Organizasyon                K   O   G   B   M    A   Y
Şampiyon Kulüpler Kupası
ve Şampiyonlar Ligi        14  50  16  10   24   49  77
Kupa Galipleri Kupası      7  20   4    4    12   21  38
UEFA Kupası                 10  48  17  12   19   68  63
Toplam                           31  118 37  26  55   138  178

HÜKMEN GALİBİYETLER

Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-59 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-87 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı. Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Sarajevo takımını 5-0 yendi. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini ise 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

İsviçrelilerle 17. kapışma

Beşiktaş ile FC Zürih takımları arasında bugün oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçıyla birlikte Türk ve İsviçre takımları 17. kez karşı karşıya gelmiş olacak. İki ülke ekipleri arasında bugüne dek yapılan 16 maçın 9'unu Türk, 5'ini ise İsviçre ekipleri kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Türk takımları, bu karşılaşmalarda 33 gol atarken, kalesinde 29 gol gördü. Türk ekipleri, İsviçre takımları ile 8 kez eşleşirken, bunların 4'ünde turu geçen taraf oldular.

Türk takımları içinde İsviçre ekipleri ile en çok eşleşen takım Galatasaray olurken, sarı-kırmızılılar, 6 eşleşmede 4 kez turu geçen taraf oldu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları