Beşiktaş'ta hedef akademik eğitim

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, ''Beşiktaş Kulübü olarak toplumdaki spor bilincini artırmak ve sağlıklı yaşam için spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu toplumumuza aşılamak istiyoruz'' dedi. Beşiktaş Spor Okulları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türk sporuna hizmet etmeyi bir borç olarak değerlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Spor okullarımızla sürekli olarak gençlere ve ülkemize hizmet ediyoruz. Beşiktaş Kulübü olarak spor okullarımızın üç ana hedefi var. Amaçlarımızdan bir tanesi spor okullarımızın sayısını arttırarak Beşiktaşlılığı yaygınlaştırmaktır. Okullarımızda sporun dışında Beşiktaş tarihinden ve spor tarihinden pasajlar sunarak bilinçli sporcular yetiştirmektir. Hedeflerimizin ikincisi ise yarışmacı ve başarılı olan sporcuları altyapılarımıza kazandırmaktır.''

Spor okullarının sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Nedim Sarsmaz, ''Şu anda 7 branşta okulumuz var. Ritmik cimnastik okulumuz da bunlardan bir tanesi. Bunun dışında futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, tenis, satranç okullarımız faaliyetlerine devam ediyor. Yaptığımız anketlerde istenilen okullar bunlar olduğu için şu anda bu branşlarda faaliyetimiz devam ediyor. Anketlerimiz devam ediyor ve anketlerimizin sonuçlarına göre spor okullarımızda artış olacak. İlgi artarsa okullarımızın devamlılığını sağlayacağız'' diye konuştu.

-HEDEF, AKADEMİK EĞİTİM VERMEK-

Asıl hedeflerinin akademik eğitim olduğundan da bahseden Sarsmaz, Beşiktaş Spor Akademisi'ni açtıkları takdirde bütün okullarının buradan hizmet vereceğini, bilimsel ve akademik eğitim vererek yapılan hizmeti üst seviyeye çıkaracaklarını kaydetti.

Spor okullarının sıkı bir denetimden geçtiğinin de altını çizen Nedim Sarsmaz, ''Beşiktaşlılık duruşuna ters düşen hiç bir davranışı kabul edemeyiz, Beşiktaş adına yakışmayan davranışlarda bulunan okullarımızı kapatabiliyoruz. Geçmişte bunu yaptık. Geçtiğimiz günlerde Bağcılar'da faaliyet gösteren futbol okulunu kapatmıştık. Şimdi Bağcılar'da kendi okulumuzu açıyoruz. 13 Ağustos'ta Bağcılar Ay Yıldız Tesisleri'nde Beşiktaş Bağcılar Futbol Okulu faaliyetlerine başlayacak'' ifadelerini kullandı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları