Bekle Fener geliyoruz!

Kartal yüksekten uçuyor... Süper Lig'in 27. haftasında İnönü'de konuk ettiğimiz Ankaragücü'nü harika bir futbolla 4-1 yenerek haftaya oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesi için moral bulduk. Kara Kartal, Ankaragücü karşısında maça fırtına gibi başladı. İlk dakikalardan itibaren Ankara temsilcini yarı alanına hapseden Beşiktaş, Carew'in harika firikik golü ile üstünlüğü ele geçirdi. Golden sonra bir anlık defansın hatasından faydalanan Ankaragücü'den Faruk 23. dakikada skora tekrar dengeyi getirdi. Beraberlik golünden sonra tekrar canlanan Beşiktaş'ta Ahmet Dursun adete ben ölmedim buradayım dercesine 37. dakikada harika bir gol atarak maçı 2-1'e getirdi. İlk yarının son dakikasında maçın yıldızı Carew tekrar sahneye çıkarak mükemmel bir gole daha imza attı ve ilk yarını skornunu tayin etti 3-1.

İkinci yarıda ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçti. Fakan Kartal ilk yarıda olduğu kadar ikinci yarıda gol yollarında başarılı değildi. Carew'in 73. dakikada ceza alanı içerisinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Pancu gole çevirirek gecenin son golüne imza attı.

Beşiktaş, haftaya oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesinde gövde gösterisi yaparak. Fenerbahçe'ye gözdağı verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Ayhan'ın sağdan ceza sahasına ortasında Umut'un dokunamadığı topu kaleci Cordoba kontrol etti.
8. dakikada Carew'in sağdan ceza sahasına ortasında defanstan seken topa sol çaprazda İbrahim Akın'ın vuruşunda defansa da çarpan top kaleci Zafer'de kaldı.
11. dakikada Ahmet Dursun'un ara pasında topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Carew, müsait pozisyonda topu yandan auta attı.
14. dakikada kazanılan serbest vuruşta Sergen'in dokunduğu topu Tayfur düzeltti. Carew'in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
23. dakikada Ayhan'ın sağdan ceza sahasına ortasında Faruk Namdar arka direkte topu kafayla ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1
28. dakikada Çağdaş'ın soldan ceza sahasına ortasında Baidou'nun uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışında önünde bulan İbrahim Akın'ın gelişine sert şutunda top farklı bir şekilde üsten auta gitti.
30. dakikada sağ köşeden Evren'in kullandığı kornerde Faruk Namdar'ın kafa vuruşunda top farklı bir şekilde yandan auta gitti.
34. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Ahmed Hassan, topu göğsüyle önüne aldı. Ali Akdeniz, son anda ayak koyarak büyük bir tehlikeyi önledi. Top kaleci Zafer'in ellerinde kaldı.
37. dakikada İbrahim Akın'ın pasıyla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Ahmet Dursun'un ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 2-1
39. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Ali Akdeniz'in vuruşunda top üsten auta gitti.
44. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Carew, yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti.
54. dakikada Ahmet Dursun'un pasında topla buluşan Ali Güneş'in ceza sahası dışından vuruşunda top farklı bir şekilde auta gitti.
64. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta Evren'in sert şutunda top kaleci Cordoba'dan döndü. Sol çapraza açılan topu Ali Akdeniz, içeriye çevirdi. Defans topu uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.
71. dakikada Tayfur'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Zafer, topu 2 hamlede kontrol etti.
73. dakikada Carew, ceza sahasında Desouki'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Serdar Tatlı, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Pancu, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı 3'e çıkardı. 4-1
77. dakikada Augustine'in pasında ceza sahasında topla buluşan Cenk'in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
85. dakikada Ahmet Dursun'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Zafer, topu yatarak kontrol etti.
86. dakikada sağdan ceza sahasına giren Ahmet Dursun'un içeriye ortasında İbrahim Toraman'dan önce defans araya girerek topu kornere gönderdi ve büyük bir tehlikeyi önledi.
87. dakikada Faruk Namdar'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Evren'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
88. dakikada Tümer'in ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Zafer'de kaldı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Serdar Tatlı, Muhittin Gürses, Serkan Gençerler
BEŞİKTAŞ: Cordoba, Ali Güneş, İbrahim Toraman, Ronaldo, Çağdaş, Ahmed Hassan, Sergen (Pancu dk. 59), Tayfur, İbrahim Akın (Tümer dk. 69), Ahmet Dursun, Carew (Veysel dk. 82)
YEDEKLER: Ramazan, Okan, Ahmet Yıldırım, Mustafa Doğan
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
ANKARAGÜCÜ: Zafer, Ayhan, Hakan Kutlu (Desouki dk. 46), İsmet, Baidou, Faruk Namdar, Özgür, Evren, Ali Akdeniz, Umut (Augustine dk. 68), Cenk
YEDEKLER: Orkun, Zengue, Emre, Onur, Huzeyfe
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: Carew (dk. 14 ve 44), Faruk Namdar (dk. 24), Ahmet Dursun (dk. 37), Pancu (dk. 73 pen.)
SARI KARTLAR: İbrahim Akın, Ahmet Dursun, Tayfur (Beşiktaş), Hakan Kutlu, İsmet, Ayhan (Ankaragücü)

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları