Son periyotta yıkıldık

Ülkemizi Euroleagu'de temsil eden Beşiktaş'ımız derbi mücadelesinde Galatasaray Medical Park'a yenildi.

Beko Basketbol Ligi'ni geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ımız, Beko Basketbol Ligi'nde 8. hafta mücadelesinde Galatasaray Medical Park'a 64-60 mağlup oldu

Alınan bu sonucun ardından Erman Kunter yönetimindeki Beşiktaş'ımız 8. lig maçında 4. mağlubiyetini aldı.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Jerrells, Christopjer, Vidmar, Cevher ve Muratcan beşiyle başladı.


Karşılaşmaya Jerrells’in faul atışından bulduğu basketle başlayan takımımız, ilk dakikalarda tutuk bir oyun sergiledi. Hücumda isabetsiz atışlar yapan ekibimiz, ilk 5 dakikayı 8-3 geride tamamladı. Süreyi iyi kullanamayan ve top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 23-12 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe ekibimiz, Muratcan’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Rakibinin boyalı alandaki etkinliğini engelleyemeyen takımımız, hücumda da başarılı atışlar kullanamadı ve ilk yarının son 6 dakikasına 29-16 geride girdi. Alınan moladan sonra daha hareketli olan siyah-beyazlılarımız, savunmada sıkıntılar yaşamaya devam etti. İsabetli atış yüzdesi düşük olan takımımız, ilk yarıyı 37-25 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Vidmar, Muratcan, Markota, Jerrells, ve Serhat beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, art arda bulduğu basketlerle ilk 2 dakika sonunda farkı 7 sayıya indirdi (37-30). Hücumda yaptığımız top kayıplarının ardından, eşitliği yakalama şansını kullanamayan takımımız, çeyreğin son 5 dakikasına 41-35 geride girdi. Can’ın oyuna girmesiyle iyi organize olmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, farkı 3 sayıya kadar indirdi (41-38). Çeyrekte son 1 dakikaya girilirken takımımız, Markota’nın 3 sayılık basketiyle eşitliği yakaladı (41-41). Ekibimiz, bu bölümü 43-41 geride tamamladı.

Son bölüme tutuk başlayan takımımız, ilk 2 dakikada skor üretemedi. İlk sayılarımızı Jerrells ile kazandığımız bu bölümde son 6 dakikaya 55-43 geride girdik. Ribauntlarda sıkıntı yaşayan ve boyalı alanı rakibine kaptıran siyah-beyazlılarımız, farkı eritemedi. Son 3 dakikaya girilirken Jerrells’in sayılarıyla maça tutunmaya çalışan takımımız, skoru 60-52’ye getirdi. Son 1.30 dakikaya girilirken Jerrells’in 3 sayılık basketiyle siyah-beyazlılarımız, farkı 3 sayıya indirdi (60-57). Son topları iyi kullanamayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 64-60 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Jerrells olurken, Vidmar ve Markota 13’er sayıyla oynadılar.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları