'Prestij mücadelesi olacak'

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlayacağımız Barcelona hakkında konuştu.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım, THY Avrupa Ligi (D) Grubu'nda konuk edecekleri İspanya'nın Barcelona Regal ekibiyle prestij mücadelesi yapacaklarını söyledi.

Haluk Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruptan çıkmayı geçen hafta garantilediklerini belirterek, ''Barcelona Regal ise ligde bu sezon yenilmeyen tek takım. Seyircimizle beraber oluşturacağımız atmosferle rakibimizi yenmek istiyoruz'' dedi.

Yarınki mücadelenin prestij açısından önemli olacağını kaydeden Yıldırım, ''Bu maçlar önemli. Top 16'da daha iyi takımlarla oynayacağız. Basketbolumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Yarın seyircimiz de salona gelecektir. Bilet satışları iyi gidiyor. Salonun dolu olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Sakatlığı süren Tutku Açık'ın İspanyol ekibiyle oynanacak maçta forma giymeyeceğini hatırlatan siyah-beyazlı takımın menajeri, ''Cevher Özer ise sahaya çıkacak. Bu oyuncumuz dün antrenmanlara başladı. Sahada olacak, ama oynaması zor gözüküyor'' ifadelerini kullandı.

-''İki önemli maçımız olacak''-

Haluk Yıldırım, önlerinde iki önemli maçın olduğunu dile getirdi.

THY Avrupa Ligi'nde Barcelona Regal ile oynayacakları karşılaşmanın ardından 2 Aralık Pazar günü Beko Basketbol Ligi'nde lider Galatasaray Medical Park ile karşı karşıya geleceklerine dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

''Barcelona Regal karşılaşmasının ardından Galatasaray Medical Park ile oynayacağımız maç 48 saat sonrasını bile bulmuyor. İki önemli karşılaşma bizi bekliyor. Barcelona Regal, THY Avrupa Ligi'nin, Galatasaray Medical Park ise Beko Basketbol Ligi'nin namağlup takımı. Zor bir hafta sonu olacak.''

-Gruptan çıkmayı garantiledi-

Siyah-beyazlı ekip, (D) Grubu'nda 7. hafta sonunda bir üst tura çıkmayı garantilemişti.

Geçen hafta kendi sahasında Almanya'nın Brose Baskets takımını 83-72 yenen Beşiktaş, tarihinde ilk kez mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde 4. galibiyetine ulaşarak gruptan çıkma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı takımın yarınki rakibi Barcelona Regal ise yoluna yenilgisiz bir şekilde devam ediyor.

THY Avrupa Ligi (D) Grubu'nda puan durumu şu şekilde:

Takımlar O G M A Y P Av.
----------------------------------------------------
1-Barcelona Regal 7 7 0 553 443 14 110
2-CSKA Moskova 7 6 1 521 473 13 48
3-Beşiktaş 7 4 3 513 519 11 -6
4-Brose Baskets 7 2 5 497 553 9 -56
5-Partizan mt:s 7 1 6 499 538 8 -39
6-Lietuvos Rytas 7 1 6 464 521 8 -57

-Maç saat 20.00'de başlayacak-

Beşiktaş ile Barcelona Regal arasındaki karşılaşma, yarın saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Siyah-beyazlı takım, geride kalan 7 haftada 4 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.

''Kara Kartallar'', Barcelona Regal ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 72-60 yitirmişti. Beşiktaş, yarın rakibini yenerek hem rövanşı almayı, hem de İspanyol ekibine ilk yenilgisini tattırmayı hedefliyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları