Dört nesildir Beşiktaşlı

Beşiktaşımızın deneyimli çalıştırıcısı Erman Kunter, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda Beşiktaş geçmişini ve hedeflerini anlattı.

Eurolegue'de takımımızı TOP 16'ya çıkartarak siyah beyazlı ekibimizin tarihine ismini yazdıran Erman Kunter, Hürriyet gazetesinden İsmail Er ile Beşiktaş'ı konuştu.

İşte o röportajdan bazı önemli satır başları;

HEDEFLERİM UZUN VADELİ

Türk basketbol tarihine rekorlarla adını yazdıran Erman Kunter, Beşiktaş’a uzun vadede büyük başarılar kazandırmak için yola çıktıklarını belirtti. THY Euroleague’de siyah beyazlıları TOP 16’ya taşıyan Kunter, “Beşiktaş’la hedefim uzun vadeli başarılar elde etmek. Bizden daha çok potansiyele sahip Fenerbahçe Ülker, G.Saray ve Anadolu Efes yüksek harcamalarının karşılığını alamıyor” diye konuştu.

BABAM SEBA’NIN SINIF ARKADAŞIYDI

4 nesil Beşiktaşlıyız. Onursal Başkanımız Süleyman Seba, babamın sınıf arkadaşıydı ve aynı mahallede büyüdüler. Akaretler’in ayrı bir havası var. Rahmetli dedem, Beşiktaş Haysiyet Divan Başkanlığı yaptı. Süleyman Ağabey Türk sporu ve futbolu için önemli bir liderdir., Beşiktaş’a mali disiplin getiren isimdir.

Seba başkanlığında grubu birinci bitirdik. Rahmetli Aydan Siyavuş antrenördü. O sene sonunda çok büyük çalışma yaptık. Beşiktaş 1989-1990 yılında A.Ş olacaktı. Şu anda yapılanı gerçekleştirecektik. Fakat olmadı.

Türkiye’de basketbol teknik anlamda gelişiyor mu, yalnız sponsorların girmesiyle para yönünden mi ileri gitti. Bunu tartışmak gerek. Bu yatırım karşılığında alınan neticeler sonuçlar bence daha iyi olmalıydı.

BİZDE HEDEFLER ÜST DÜZEYDEDİR

Beşiktaş yeni kurulmuş bir takım. Başarılı olan bir takımın oyuncularının değeri artar. Bizim bütçemiz geçen seninin yarısının da aşağısına indi. Geçen yılki oyuncuları tutmak çok zordu. Elimizdeki imkanlarla Euroleague ve ligde mücadele edecek takım kurduk. Maç temposundan antrenman yapmaya fırsat bulamıyoruz. Mütevazi bir bütçe ile geçtiğimiz yılın hedeflerini yakalamaya çalışacağız. Euroleague’de iyi işler başardık. Cumhurbaşkanlığını kazandık. Beşiktaş klasiğidir hedefler hep üst düzeydir.

12 YILDIR FINAL FOUR'DA YOKUZ

Basketbol adamları olarak kendimizi sorgulamamız lazım. Harcanılan paranın karşılığını alabiliyor muyuz. Beko Basketbol Ligi, Avrupanın en pahalı ligi. Harcanan parada zirvede ama başarı oranı düşük. Yazık. 12 yıldır Final Four’a kalamıyoruz. Bir yanlışlık var.

TARAFTARIMIZ İNANILMAZ

BİZİM taraftarımız gerçekten inanılmaz. Benim basketbol oynadığım dönemde çekirdek taraftar grubu vardı. Şimdi ise taraftarlarımız basketbolu çok daha iyi biliyor, Bu takımımız için çok önemli bir faktör. Tribünlerimizde basketbol taraftarı oluştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları