Ayhan'ın terbiyesizliği raporda...

Yaklaşık 11 ay önce Beşiktaş Yönetimi’nin desteğiyle kurulan Sporda Şiddeti Önleme Komisyonu, derbi izlenimleri hakkında iki sayfalık bir rapor yazdı. 

Avukat Ali Rıza Dizdar ve Mert Balcı’nın imzası bulunan tutanak, "17.30 civarı Çarşı’dan yola çıktık. Hiç bir taksi, Sami Yen’e gitmek istemedi" maddesiyle başladı. Özetle diğer bilgiler şöyle: "Stat girişinde 3 polis tarafından kibarca karşılandık, CMUK’a uygun işlemlerin ardından yerimize geçtik."

"Ayhan organını gösterdi"

"Bir sandviç karşılığında görev yaptığını belirten bayan polis, çay içmek için de 1.5 milyon lira ödediklerini belirtti. Sürekli yapılan ‘merdivenler boş bırakılsın’ anonsuna rağmen, oturamadığımız kafesli yerde nefes almak bile mümkün değildi. Bizim tribünden sinkaflı küfürler oluyordu. 17’de Ayhan’ın hakeme itirazı üzerine bizim tribünden kızıldı. Ayhan sağ eliyle cinsel organını tutup sol elini bize doğru sallayarak bir şeyler söyledi."

"Sandalye yağmuru vardı"

"Tahrik olan seyirciler, uzun süre Ayhan’a küfretti. Yukarıdan bize doğru atılan kırmızı sandalye parçaları, polislerin kasklarına çarptı ve çoğu stat içine düştü. Tümer, Sergen, İbrahim ve Tayfur’a küfredildi. Yanısıra çakmak, su ve para atıldı. Song, bir demir parçasının bizim tribünden atıldığı zannı ile hakeme vermek istedi. 66 YTL verilerek maç seyredilen yer çok kötüydü. Rapor, iki kulüp yönetimi, federasyon ile il güvenlik kuruluna iletilecektir."

Dizdar: Rapor resmidir

Raporu iki avukatın hazırladığına dikkat çeken Dizdar, "Bizler hukuk adamıyız, taraf olamayız. Bu rapor, Avukatlık Kanunu gereği mahkeme kararı gibidir, yani resmidir. Gördüklerimizin hepsini, taraf gözetmeden yazdık. 5149 sayılı yasa uyarınca ahlâk dışı hareket edenlere ceza verilir. Ayhan bu suçu işlemiştir. Ayhan federasyon tarafından disiplin kuruluna sevkedilmeli. Uygulamamız Beşiktaş maçlarında da sürecektir" dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları