Aranan kan bulundu

Yabancı stoper konusunda ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş Yönetimi, aradığı ismi Fransa’da buldu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla kadrosunda görmek istediği Lamine Diatta ile 3 yıllık anlaşma sağlandığı, sezonu St.Etienne’de tamamlayan 32 yaşındaki futbolcunun perşembe günü İstanbul’a geleceği belirtildi.

Beşiktaş, sağ dizinden sakat olduğu ileri sürülen Diatta’nın sağlık durumuyla da yakından ilgileniyor. Dün Paris’e giden kulüp doktoru Ayhan Optur’un Senegalli futbolcunun geçeceği sağlık kontrolü sırasında hazır bulunacağı açıklandı. Diatta’nın sağlam çıkması halinde perşembe günü İstanbul’a gelip, siyah beyazlı takıma katılacağı belirtildi.

Sağlam 2 kez izledi

Ertuğrul Sağlam’ın iki kez izleyip olumlu rapor verdiği Senegalli stoperin St.Etienne tarafından serbest bırakılması üzerine, genel sekreter Kenan Öner, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ve menajer Ali Gültiken harekete geçti ve tecrübeli futbolcunun menajeriyle temas kurdu.

Bonservisi elinde olan Senegalli futbolcunun siyah beyazlıların önerisini kabul ettiği ve tarafların yıllık 1 milyon Euro karşılığında 3 yıllık söz kestikleri ifade edildi.

Dün Ümraniye Tesisleri’nde başkan Yıldırım Demirören, futbol şube sorumlusu Celal Kolot, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ve genel sekreter Kenan Öner’e bilgi veren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "32 yaşında ve 1.84 metre boyunda olan Diatta’yı iki yıldır takip ediyorum. Defansın hem sağında hem de ortasında oynayabilen, özellikleri fazla olan bir oyuncu. Toulouse, Marsilya, Rennes, O.Lyon, son olarak da St.Etienne formalarını giydi. Defansta sıkıntımız kalmadı" dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları