5 futbolcu kadro dışı

Beşiktaşımız'a 12 futbolcunun katılmasının ardından Spor Toto Süper Lig'de 26 kişilik geniş bir kadroya sahip olan Beşiktaş'ımız Şampiyonlar Ligi'ndeki sınırlamalar nedeniyle epey sıkıntı yaşayacak.

Beşiktaşımız'da 5 futbolcu kadro dışı kalacak. Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonu için kadrosunu 26 futbolcudan oluşturan Beşiktaş'ımız, UEFA'nın uyguladığı kısıtlamalar gereği Şampiyonlar Ligi'ne 23 kişilik bir liste verebilecek.

Beşiktaş listenin 4'ünü altyapı, 4'ünü de Türkiye'de yetişmiş oyuncudan kurmak zorunda. Geri kalan 15 oyuncu ise mevcut kadronun içinden seçilecek. Altyapı kontenjanı için Atınç Nukan ve Necip Uysal'ın yanına 2 genç oyuncu ekleyecek olan Şenol Güneş, Türkiye'de yetişmiş oyuncu kontenjanını Gökhan Gönül, Caner Erkin, Tolga Zengin ve Utku Yuva kuran ile tamamlayacak.

6 A Takım oyuncusunu bu iki kontenjana yazacak olan tecrübeli hoca 15 futbolcuyu geriye kalan 20 kişilik listeden seçecek. Bu durumda da 5 futbolcu Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalacak.

İlk etapta sakatlığı bir türlü geçmeyen ve 5. kez ameliyat olma durumu ortaya çıkan Veli Kavlak ile geleceğe yatırım olarak alınan Oğuzhan Aydoğan, listeden silinecek iki isim olarak görülüyor.

Transfer edilen oyuncular mevkilerine göre değerlendirildiğinde de, henüz Şenol Güneş'ten tam geçer not alamayan Aras Özbiliz ile Kerim Frei'ın da liste dışı kalması kuvvetli bir ihtimal.

Bu dört futbolcu haricinde listenin dışına alınacak son isim ise Şenol Güneş'i bir hayli düşündüreceğe benziyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları